A propriocepció helyreállítása

A propriocepció „testérzékelésként” írható le, mely az agy azon képessége, hogy érzékelje a test különböző részeinek egymáshoz viszonyított helyzetét, és mozgását. Nagy szerepet játszik az önszabályozásban, koordinációban, a testtudatosságban, testtartásban, a jelenléti, és összpontosítási képességben, valamint a beszédben. A propriocepció segítségével sötétben is tudjuk, hol vagyunk a térben, ez az ügyességünk, és a stabilitásunk alapja.

Hatodik érzéknek is nevezik , mert a tértudatosság nagyon fontos szerepet játszik a mindennapjainkban. Fizikai sérüléskor sérülhetnek a proprioceptív receptortok, amik azután nem, vagy tévesen szolgáltatnak információt az agynak. Nem véletlen, hogy például bokaficamot követően nagyobb az esély egy újabb bokaficamra (és más sérülésre is) mint előtte. Az inaktivitás szintén csökkenti a propriocepciót. Ebből következik, hogy a sérülést követően amint lehet, el kell kezdeni a fejlesztését.

Energetikai szinten ez a kezelés fejleszti a tudatalatti tudatosságát, kifinomítja az érzékelést a test összehangolt működésére.
Mit tudsz még működtetni a „hatodik érzéked” által, amit eddig nem ismertél fel, el?