Saját megtapasztalásaim

Kezelői utamon lépegetve…

Fájdalmas felismerés volt, hogy sokszor akiknek a legjobban szeretnék segíteni azok a személyek nem befogadóak a változásra – a családi mintáik, korlátozó gondolataik és hitrendszerük miatt – ,,fogságban élik saját életüket’’ áldozati, alárendelt szerepben. Érzelmi zsarolás, félelmek, lelkiismereti furdalás, bűntudat, önértékelés elvesztése és a kapcsolati játszmák miatt nem mernek kilépni a jelen helyzetükből.

,, Megmentője szerettem volna lenni’’ a lelkemhez nagyon közel álló személynek…. rá kellett jönnöm, hosszú idő elteltével ,hogy az Ő vállalása erre az ÉLETre máshogy szól! Az elfogadást , a megértést a türelmet és a szerepvállalásom elengedését tanította nekem.

Az igazság az, hogy MINDENKI csak saját magát tudja MEGMENTENI!

Kezelőként, a hozzám fordulók lelki, belső folyamatainak az elindítója, segítője és támogatója lehetek, szeretettel és odafigyeléssel.

,,Az, aki nem a saját útját járja, előbb-utóbb megbetegszik hiszen minden fizikai fájdalom, rossz érzés üzenet a lelkünktől. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami TE vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más’’

Szepes Mária